CTpeKo3a - сядь почитай Історію, ніж друкувати усіляку нісенітницю. Тупа балачка, на мій погляд. Я умиваю руки...
No tears to cry, no feelings left
This species has amused itself to death
Roger Waters (Amused to Death)
Отсутствует
а хто сильнішій, я так зрозумів мі узнаємо в "боях у Верховній Раді"
кто переможе той хай і пише, ніякого компромісу .... ну що ж хай буде так
Отсутствует
FoxMulder написал:
я вже нічого не кажу
Все буде сказано на Всеукраїнському референдумі
FoxMulder написал:
почитати історію якого з авторів "істориків" ?
Отредактированно CTpeKo3a (05.03.2008 14:48:16)
Отсутствует
Skunk написал:
провокаторськими спонуканнями
ишь ты. я знач провокаторские речи толкаю... а до моего поста ничего "провокационного" не было... ага...
и что ж ты там такого провокационного углядел? краткое содержание предыдущих постов...
FoxMulder написал:
почитай Історію
а какую именно? у мня дома есть несколько учебников "Історіi". по некоторым датам/моментам в них совершенно противоположная информация. чему верить? посоветуйте плиз "правильный" учебник, я, так и быть, перечитаю...
s0rr0w написал:
Що було написано про голодомор в підручниках? Там була написана правда?
в учебниках - неправда. в СМИ - неправда. "бабця розказуе" - тоже неправда.
уважаемый, а вы то откель ПРАВДУ знаете?
Отсутствует
Cutter Slade написал:
Він акцентує увагу на тому, що треба ширше дивитися на все. А то деякі тут все ще ростуть і вірять в Діда Мороза.
Cutter Slade написал:
ишь ты. я знач провокаторские речи толкаю... а до моего поста ничего "провокационного" не было... ага...
и что ж ты там такого провокационного углядел?
Звісно, я теж в деякій мірі провокатор. І твоє повідомлення це підтверджує: бач як захвилювався. А так прикольно було бути спостерігачем, правда?
Отсутствует
CTpeKo3a написал:
Skunk написал:
одною заявою СБУ
Як казав Сорров - історію пишуть герої (сильніші)
Думаєш, підловив? Дзуськи!
Сказав "А", кажи вже і "Б", не зупиняйся на півдорозі. Порівняй но формат інформації від КДБ та від СБУ.
Отсутствует
Skunk написал:
Він акцентує увагу на тому, що треба ширше дивитися на все.
но при этом Леха не прав. не прав и все. да.
Skunk написал:
А так прикольно було бути спостерігачем, правда?
не просто прикольно, а вообще замечательно, так как тема разговора несколько пованивает...
Skunk написал:
бач як захвилювався.
да и не волновался я, просто немного удивлен... вроде бы адекватные люди, а такое устроили...
Отсутствует
Cutter Slade написал:
в учебниках - неправда. в СМИ - неправда. "бабця розказуе" - тоже неправда.
Скажімо інакше, є документально підтверджені дані, а є висновки людей, які роблять вони з цих фактів.
Правда - це лише міра оцінки факту.
Я правди не знаю, я знаю про наявність, або відсутність фактів.
Голодомор був? Був! Факт? Факт!
Наслідок голодомору - вимерло дуже багато українців. То є документально підтверджений факт? Так!
Причини голодомору - це вже інша справа. Бабця казала, що нічого було їсти, але не казала, що був неврожай.
Отсутствует
s0rr0w написал:
є документально підтверджені дані
ага.
а те документы, что "документально підтверджують" априори правдивы?
несмотря на то, что скорее всего их составляли представители тех самых "московитів"?
s0rr0w написал:
вимерло дуже багато українців.
и все? больше никого? какой, однако, избирательный этот голодомор...
Отсутствует
Макс, радянська пропагандистська машина дуже часто подмінювала факти та щось недомовляла, але навіть вона не змогла замовчити таке явище, як голодомор. Така подія в житті людей - негативна оцінка роботи КПРС. Навіщо в підручники по історії було записувати таке? Для того, щоб не було негативного окрасу, вигадали неврожай.
и все? больше никого? какой, однако, избирательный этот голодомор...
Я казав що більш нікого?
Отсутствует
Cutter Slade написал:
но при этом Леха не прав. не прав и все. да.
По-перше, Олексій проголошував в цій темі різні тези. Тому давай не будемо так чорно-біло.
Відповідаючи на твоє запитання, так, є тези по яким він неправий (я просто так вважаю). Є тези, які він декларує як аксіоми, хоча вони не є такими.
Cutter Slade написал:
тема разговора несколько пованивает...
... як і будь-яка інша, що стосується взаємовідносин
Однак наше ставлення до такої теми може бути трошки відособленим. Деякі можуть назвати це об'єктивністю.
Cutter Slade написал:
а те документы, что "документально підтверджують" априори правдивы?
Якщо вони підтверджуються словами незацікавлених очевидців, то чому ні? А от якщо очевидців нема, то тут дійсно можуть бути хибні судження.
Отсутствует
ShadoW[=FB=] написал:
Да...Спорте, не спорте , а историю перепишут еще не раз.....
и снова о том, как можно рассказать одну и ту же историю...
Skunk написал:
А то деякі тут все ще ростуть і вірять в Діда Мороза.
Я его даже видел на старый новый год!
Отсутствует
s0rr0w написал:
Я казав що більш нікого?
хм. видимо, я как и Леха плохо знаю "ридну мову" и не могу адекватно воспринимать ее...
s0rr0w написал:
Якщо відкинути політичну мішуру та оставити лише суть, то вона такова - було винищено багато мільонів українців. Це - факт. Все інше - оцінки данного факту. Якщо в тебе нема своєї думки, то ти запозичуєш її в когось іншого. Моя думка - це дійсно був геноцид, бо на інших теріторіях такого не відбувалося.
s0rr0w написал:
радянська пропагандистська машина дуже часто подмінювала факти та щось недомовляла
угу. сейчас у нас правда, только правда, и ничего кроме правды.
Skunk написал:
є тези по яким він неправий (я просто так вважаю)
по некоторым вопросам вы оба не правы. я тоже просто так считаю.
Skunk написал:
Якщо вони підтверджуються словами незацікавлених очевидців, то чому ні?
а если я был (уже, к сожалению, был) знаком с очевидцами, которые сообщали несколько другие факты?
у кого факты более фактистые?
Skunk написал:
як і будь-яка інша, що стосується взаємовідносин
да ладно. отношения простых смертных людей прекрасно обсуждались без особых осложнений.
и нами тоже по пятницам.
но почему-то именно тема взаимоотношений Россия-Украина постоянно скатывается в срач о "геноциде щирых
украинцив злобными московытами™ и потому они редиски" и швыряние какахами...
Отсутствует
я знаю точно , что эта западная националистичность проиграет здравому смыслу!
Skunk написал:
Порівняй но формат інформації від КДБ та від СБУ
один хрен , и то и то информация в интересах действующего правительства.
СС Галычина - существовала , и стрелляла в обнимку с немцами, и это никто не отрицает , а во Львове например этим гордятся... кто прав люди западной украины или СБУ ?
s0rr0w написал:
голодомор
Голодомор признали все ..... не путайте, сечас речь в государстве идет про признания голодомора как геноцида украинского народа!
Отсутствует
Cutter Slade написал:
а если я был (уже, к сожалению, был) знаком с очевидцами, которые сообщали несколько другие факты?
То може запостиш? Я ніколи не відмовлявся від альтернативи.
До речі, у мене є одна думка щодо різних фактів. Можемо її перевірити. Дай мені більше інформації.
Cutter Slade написал:
по некоторым вопросам вы оба не правы
Теж може бути. Наприклад?
Cutter Slade написал:
но почему-то именно тема взаимоотношений Россия-Украина постоянно скатывается в срач о "геноциде щирых украинцив злобными московытами™ и потому они редиски" и швыряние какахами...
А, ось що ти мав на увазі. Тема дійсно несвіжа.
Щодо аргументів. У стосунках двох соціальних одиниць (чи то люди, чи то країни або нації) завжди аргументи залежать від положення у парі (сильний-слабкий). Це відомий принцип і нічого тут нового нема.
Наприклад, згадаємо США (щоб не Росія). Весь світ підтримував британські колонії на шляху до незалежності. Навіть Росія висилала свій флот у підтримку. А от після того, я США стали на ноги і вже самі почали кермувати майже всією планетою (фактично, помінялися з Великобританією місцями) ті самі країни змінили свої ставлення на протилежне (так само як змінили свою зовнішню політику США).
Так от, повернемося до наших аргументів. Чому саме такі аргументи виникають? Я не знаю. Може причину слід шукати десь у сфері психології, а може десь ще.
Отсутствует
CTpeKo3a написал:
один хрен , и то и то информация в интересах действующего правительства.
Я не прохав тебе назвати кому вона потрібна, це і так ясно. Не хочеш порівнювати далі, ну тоді й не починай. Вирвати слова з контексту легко, відмитися потім важко.
А ось такий спосіб спілкування:
CTpeKo3a написал:
СС Галычина - существовала , и стрелляла в обнимку с немцами, и это никто не отрицает , а во Львове например этим гордятся... кто прав люди западной украины или СБУ ?
взагалі смішний. Деякі можуть навіть образитися. Та я вже цей життєвий період пройшов
Софістика - вона, знаєш, добре працювала в давнину, зараз цим ні на кого враження не справиш, навпаки: і ділу не допоможеш, і собі зашкодиш.
Отсутствует
У мене антипатія до США саме через ...
Skunk написал:
США стали на ноги і вже самі почали кермувати майже всією планетою
... в тому числі Україною (з моменту спонсування помаранчової влади).
У світі залишилося декілько великих та потужних держав таких як США, Росія, Китай, Євросоюз- майже як конфедерація... між ними точиться протистояння, і так як Україна знаходиться на кордоні з Росією, її і використовує США для розбалансування Росії та послаблення кордонів, а Україна ... хто це ? давайте дамо їй грошей та похвалемо, хай пройметься гордістю за себе і виконує примхи господарів. Хто мі на світовій арені на даний час ? тільки не потрібно патріотичних заяв !
Отсутствует
Skunk написал:
То може запостиш?
а смысл? что это даст? мы даже дискутируем на разных языках.
Отсутствует
У меня вопрос не по теме...
Зачем лепить из себя преподователя по Украинскому???..токо потому что кто-то решил показать свою любовь к Родине?, или то что ты говориш на Родном это означает что ты не патриот?..это полная чуш...патриот - тот кто за Родину отдаст жизнь, а не тот у кого словарь украинского под рукой..
вобщем на том языке на котором думаеш, на том и говори...
ЗЫ извените за откровенность...
ЗЗЫ.. и да запишет мои слова doc себе в "журнал" проштрафифшихся...
Отсутствует
Cutter Slade написал:
геноциде щирых украинцив злобными московытами
Народ помнит ближайшее (ну и широко известное) событие , тем более что для приведения в пример Переяславской рады, ликвидации Запорожской Сечи, Валуевского циркуляра необходимо хотя бы не прогуливать историю...
Так-с, а теперь весёлое . Решил я уже перед отправкой вышенаписанного проверить, правильно ли я назвал циркуляр, скопировал в Гугл, и что я получаю первой ссылкой?
http://anti-orange.com.ua/article/history/66/5097 - "Валуевский циркуляр 1863 г. и эмсский указ 1876 г. Правда и вымыслы". Хорошо написано, лапша почти незаметна, но Гугл то под руками
. Добрался до вот такого интересного пассажа
Иван Кулжинский в своей брошюре "О зарождающейся так называемой малороссийской литературе" описывает один из таких случаев и отмечает: "Простолюдины обиделись таким оборотом проповеди, - многие тотчас вышли из церкви, а другие начали шушукаться между собой и переглядываться. Потом хотели было жаловаться архиерею на священника за то, что он посмеялся над ними в церкви и заговорил до них такою мовою как они в шинке лаются меж собою."
Тот же автор подчеркивал:
"...Повторяем: малороссийское наречие есть тот же общерусский язык, только испорченный в то время, как Малороссия стенала под игом Польши. Со времени возвращения Малороссии и сплочения в одно целое с прочею Россией, малороссийское наречие начало очищаться от проказы полонизмов и с каждым днем более и более сближаться с родным своим русским языком."
Амвросий Добротворский из Нежина писал в феврале 1863 г., обращаясь к украинофилам:
"...Местные внимательные наблюдения сказали бы вам совсем другое. Они убедили бы вас, между прочим, что нашему малороссу простолюдину гораздо понятнее общерусский наш язык, нежели сочиняемый вами книжный украинский. Причина в том, что первый есть язык естественный, временем выработанный, а потому язык живой, до известной степени чистый, общеупотребительный и современный; а ваш книжный украинский - есть язык или совершенно искусственный, или слишком местный, (полтавский, черниговский), значительною долею слов и оборотов своих давным-давно устаревший и следовательно свое время отживший... "Основа" очень кстати к каждой книжке своей прилагает объяснение неудобопонятных южнорусских слов. Без этого словаря, действительно, не понять бы малороссийских сочинений, помещаемых в "Основе", не только великороссу, но и малороссу."
Вот на такие и им подобные высказывания самих же малороссов и ссылался министр Валуев
Поскольку указанных деятелей я из курса истории совсем не помню, то решил узнать - а кто это такие, собственно
http://dic.academic.ru/dic.nsf/biograf2/7642 написал:
Кулжинский, Иван Григорьевич - писатель (1803 - 1884). В 1825 - 1829 годах преподавал латинский язык в Нежинской гимназии высших наук, где в числе его учеников был Гоголь ; позднее был директором закавказских училищ и инспектором тифлисского женского института. Типичный чиновник николаевского времени в педагогической деятельности, Кулжинский был обскурантом в литературе; первые его произведения, с преобладанием этнографического элемента могли оказать некоторое влияние на первые шаги Гоголя ("Малороссийская деревня", Москва, 1827). Позднее он стал одним из первых преследователей "хохломании" и украинского "сепаратизма", доходя до бесцеремонного сыска и "чтения в душах". Обличал он вольнодумство и в русской литературе. Апол. Григорьев ("Оппозиция застоя", 1861) назвал его "адептом теории мрака". - См. Д. Языков "Обзор жизни и трудов русских писателей" (IV); М. Сперанский "Один из учителей Гоголя - И.Г. Кулжинский" (Нежин, 1906); В. Данилов "К характеристике И.Г. Кулжинского и его литературной деятельности" ("Украина", 1908).
Со вторым товарищем вышел ещё больший облом, максимум что я нашёл, это
духовн. писатель, с. свящ. Подольск. епархии, д-р народн. уч. в Полтаве, † 5 окт. 1891, 80 лет. {Венгеров}
Ну и сайт там фейерический вообще...
PS: пинг упал наконец-то, можно прекращать страдать фигнёй....
Отсутствует
Cutter Slade написал:
було винищено багато мільонів українців.
на інших теріторіях такого не відбувалося.
Так так так, альтернативні історії?
Скажіть мені будьласка, на яких ще теріторіях були винищені українці голодомором?
Уточнюю, я веду розмову лише про українців та лише про Україну.
угу. сейчас у нас правда, только правда, и ничего кроме правды.
Де? В кого це, в нас? Макс, навіщо настільки абстрагуватися?
у кого факты более фактистые?
В того, кого більше.
но почему-то именно тема взаимоотношений Россия-Украина постоянно скатывается в срач о "геноциде щирых
украинцив злобными московытами™ и потому они редиски" и швыряние какахами...
Я б краще би сказав про взаємовідносини українців та Кремля. В мене родичі живуть в Росії, я вважаю їх дуже гарними людьми, але якщо довго слухати ОРТ, то можна дійти до думки, що крім родичів там зовсім нікого нема, хто б не був ворогом. Оце й погано.
Отсутствует
Cutter Slade написал:
а смысл? что это даст?
Ну, я написав вище. Звісно, це твоя справа. Не хочеш - не пиши. Мені дійсно було цікаво знати, не для забаганки просив.
Cutter Slade написал:
мы даже дискутируем на разных языках.
SokraT(HO}I{) написал:
Зачем лепить из себя преподователя по Украинскому?
Ти трохи поплутав. Я, наприклад, просто практикуюсь. Довго українською не писав і не говорил уже давно. А тут такий собі звичайний дурнуватий стеб був зпочатку. Тепер він приносить користь
Отсутствует
s0rr0w написал:
В того, кого більше.
Не згоден. Свою міркування зараз приводити не буду, може Макс таки щось напише. Тоді і поясню.
Отсутствует
s0rr0w написал:
але якщо довго слухати ОРТ
а если долго слушать 5 канал - та же фигня
" 5 канал , канал -не про канал " (с) КВН
Отредактированно CTpeKo3a (06.03.2008 09:16:31)
Отсутствует
Px написал:
Кулжинский, Иван Григорьевич
тобой Валерка написаное мы читаем по разному
Отсутствует